Logo Ingineered in Germany - Original

Logo TITANFLEX

1988-tól utolérhetetlen minőség

Több mint 25 éve az ESCHENBACH Optik vállalat a TITANFLEX anyagból készült szemüvegeivel igazi revolúciós áttörést ért el a piacon. A TITANFLEX szemüvegek nagyon könnyűek, a rugalmasságukkal és a szilárdságukkal meggyőzték a legigényesebb vásárlókat is.

A hozzáértők értékelik a német mérnökök szaktudását a design és a tervezés terén. A TITANFLEX anyagból készült szemüvegkeretek tökéletes választást jelentenek szabadidős vagy akár üzleti viselethez - kiemelkedően attraktiv márka.

Miért? A szemüvegek viselőinek és az optikai szaküzleteknek a következőkben részletesen és áttekinthetően megmutatjuk a továbbiakban a számos előnyt. Itt mindent megtalál, amit tudnia kell a TITANFLEXről. Számos fémből készült alaktartó szemüvegkeret létezik  - de csak a TITANFLEX az eredeti.

 
 
TITANFLEX styles
TITAN nerost
TITAN nerost detail
TITAN satelite
TITAN engine parts

TITÁN, TITÁN formaemlékezéssel, TITANFLEX
- ismeri a különbséget?

A titán mint nyersanyag

A titán a főldkéreg tíz legelterjedtebb eleme közé tartozik. A kinyerése összetett, mivel csak ásványi anyagok kémiai kötéseiben fordul elő. Az ásványi anyag több kémai folyamatnak van alávetve, amely eredményeként nemesfém jön létre. Tiszta formában és különféle öntvényekben használják fel.

Tiszta titán

A titánnak ezt a fajtáját köszönhetően a rendkívüli szilárdságának és könnyűségének a kémiai iparágban, az elekromos energia előállításában, a repülőgép iparágban, az orvosi iparágban valamint az építészetben használják.

Memory Titan

A formaemlékező titán forradalmi elképzelésekhez. Például a NASA vagy a haditengerészet kutatásai olyan innovatív öntvényekhez vezettek, mint a Memory Titan. Ez egy nagyon rugalmas fém alaktartással(emlékezés), amely többek között a speciálisan nemesített TITANFLEX alapanyagául szolgál. Manapság az alaktartó öntvényt, köszönhetően a tulajdonságainak sok területen alkalmazzák. A kutatók pedig folyamatosan új és új felhasználási területeket fedeznek fel, főképpen a forradalmi technológiákban.

Űrkutatás

A műholdak az emlékező titánt a napelemek kiblokkolásánál alkalmazzák extrém hőmérsékleteknél. A kevésbé ellenálló szerkezetek igy fölöslegessé válnak.

Hajóipar

A tengeralattjárók tervezői új gazdaságos meghajtási technológiánál való felhasználásra vizsgálják az öntvényt, amely a halak mozgását utánozza.

Orvostudomány

A sebészetben formaemlékező titánt használnak szintén, amely megakadályozza a szivinfarktus utáni erek újraszűkülését. Az ortopédiában a szuperelasztikus horgonyok az inak csontokhoz és szövetekhez való rögzítését.

Robotika

A formaemlékező titán lehetővé teszi az irányított emberi mozgás szimulációját.

 

Nem mindegyik formaemlékező titán automatikusan TITANFLEX

A TITANFLEX fogalom már hosszú ideje az összes formaemlékező szemüvegkeret általános megnevezése. De az eredeti elsősorban nemesítés és az ESCHENBACH mérnökeinek köszönhetően, az eredeti anyag szigorúan ellenőrzött termomechanikus kezelésekor optimalizálják a titán öntvény tulajdonságait.

A TITANFLEX minőség

A TITANFLEX könnyű és mégis szilárd, nem oxidálódik és biológiailag kompatibilis az emberi szervezettel. Tökéletes anyag a szemüvegekhez.

Rendkívüli rugalmasság

A TITANFLEX több mint tízszer rugalmasabb az általános rugalmas acéltól. Ez a tulajdonság függ a hőmérséklettől. Az ESCHENBACH által kifejlesztett TITANFLEX rugalmassága a -1O °C  +40 °C - hőmérsékleti skálán optimális, tehát abban a tartományban, amelyben általában a szemüvegeket viseljük.

Formaemlékező hatás

A szemüvegek a viseléskor, feltevéskor nap mint nap nagy terhelésnek vannak kitéve. Még erős deformáció után is a TITANFLEX anyagból készült szemüvegkeret újra visszaáll az eredeti formához. És nem csak egyszer, hanem állandóan. Ennek oka, az atomok rácsos szerkezete, amelyek bizonyos fajta formaemlékező tulajdonsággal rendelkeznek. Az egyedi alak és a kellemes viselés így megmaradnak.

Inteligens szerkezet

Nem mindegyik szemüvegkeret lehet ellátva TITANFLEXből készülő híddal a szemüvegkeret formájából adódóan. Köszönhetően az ESCHENBACH fejlesztői részlegén munkálkodó mérnökök tervezői képességeinek olyan megoldásokat fejlesztenek ki, amelyek eleget tesznek a legmagasabb elvárásoknak ezen márka iránt.

 

TITANFLEX Frame Move
TITANFLEX Frame Move
TITAN Design
TITAN Design
TITAN Design

Anyagok kombinációja a modern esztétikához
TECHNOLÓGIA + KREATIVITÁS = DIZÁJN

Az ESCHENBACH nagy hangsúlyt fektet az anyagok kiválasztására, amelyek a TITANFLEXel kombinálva kerülnek feldolgozásra. Az alacsony súlyukkal ezek is hozzájárulnak a szemüvegkeretek kényelmes viseléséhez, és egyidejűleg lehetővé teszik a szemüvegkeretek változatos formáit.

Acetát

A TITANFLEXel kombinálva elegáns elülső részek készülnek - mint például a természetes fa hatású kivitel.

Ultem

Ebből a termoplasztikus anyagból probléma nélkül kialakítható és precízen elkészíthető a finomabb szemüvegkeret is.

Alumínium

A kis súlya miatt nagyon kényelmes a viselése. A matt felület pedig a TITANFLEX hatását hivatott befejezni.

Karbon

A szénszálas alapanyagú kompozitot nemcsak a repülőgépek gyártásánál és az autósportban használják.  A TITANFLEXel kombinálva könnyű és sportos szemüvegek készülnek.

Titán

A TITANFLEX kombinálva tiszta titánból készülő elemekkel különösen nemes hatású és extrém könnyű. Külön szegmens létezik ebből: a TITANFLEX Selection. Ezen prémium kategóriás szemüvegkereteknél, minden alkotóelem, amely nem TITANFLEX, az tiszta titán.

 

Szemüvegek keletkezése

Konstrukció tapasztalatok alapján. Stílusos dizájn. Kézi gyártás.

Hogyan lesz egy elképzelésből valóság? A vásárlóinknak már több mint 25 éve örömet szerzünk a TITANFLEX szemüvegekkel. Ezen kollekció keletkézésének igényes folyamata megmutatta, hogy a dizájnhoz nem  a szezonális trendeknek megfelelő  világos körvonal kizárólagosan a döntő tényező.

Design by ESCHENBACH

 • A fejlesztők intenzíven kutatták az ESCHENBACH szemüvegkeretek viselkedésének anatómiáját használat közben.
 • Minden egyes tervezésnél számba veszik a tapasztalati úton, hosszú évek alatt felhalmozott tudást.
 • Mielőtt egy új modell létrejönne, az első vázlatok körültekintően és kritikusan meg vannak vizsgálva.

A prototipusok vizsgálata

 • Háromdimenziós prototipuson tesztelik a végső hatást és a kényelmes viselést.
 • Emellett nagyon fontos a kreatív egyének és a szakemberek közötti szoros együttműködés.
 • A TITANFLEX szemüvegkeretek magas elvárásainak az új szemüvegkeretek csupán fele tesz eleget.

A részletek lágy kidolgozása

 • Mikor a tervezet már tökéletes csak ezután lehetséges a szériagyártás megkezdése.
 • Ebben a fázisban még egyszer átdolgozásra kerülnek a részletek és meg van határozva a végső megjelenés.
 • Ezen felül, minden modell számára egyedi szin dizájn van kidolgozva.

Kézi gyártás

 • A szemüvegkeretek 80 %-a kézzel van gyártva - a gyártók által, akiket az ESCHENBACH hitelesített a TITANFLEX gyártásához.
 • A gyártók az elejétől részt vesznek a szemüvegkeretek keletkezésének folyamatában.
 • Az ESCHENBACH magas elvárásokat támaszt a beszállítók irányába. Sokan közülük már 25 éve élvezik az ESCHENBACH bizalmát.

 

TITANFLEX Frame Design
TITANFLEX Frame Design
TITANFLEX styles
TITANFLEX Frame Edit

A TITANFLEX szemüvegek tulajdonságai

Maximális kényelemhez kifejlesztve

Az igényes szemüveg viselők a viselésnél az egyedi tulajdonságait méltányolják. Az okok az anyagminőség, a nemesítés magas színvonala és az átgondolt dizajn.

Könnyű

A TITANFLEX  szemüvegek akár egyharmaddal könnyebbek, mint az átlagos szemüvegkeretek. Ezt azonnal felismeri, ha kézbe veszi.

Szilárd

A TITANFLEX szemüvegek felkészültek az igénybevételre. Ezt bárki méltányolja, aki a szemüvegét csak úgy bedugja a kabátzsebbe, vagy aki már véletlenül ráült.

Rugalmas

A TITANFLEX több mint tízszer rugalmasabb az általános rugalmas acéltól:  -10°C +40°C tartományban. A szemüvegkeret deformáció után visszaáll az eredeti formájához. A szemüveg így kényelmesen hosszútávon viselhető. 

Tökéletesen illik

A TITANFLEX szemüvegek tökéletesen hozzáalakíhatók bármilyen fejformához. A megfelelő nyomás nem csak a szárak hajlításánál keletkezik, inkább pontosabban köszönhetően a felhasznált anyagnak.

Ezek a tulajdonságok együttesen egyedi komfortérzetet adnak a TITANFLEX szemüvegek viselésekor.

 

Az üzleti előnyök

Elégedettség a vásárláskor és később is

A minőség a legkiválóbb érv. De nem az egyetlen. Az öröm már a választás alkalmával elkezdődik: a tulajdonságok azonnal meggyőzik Önt. A dizajn olyan változatos, hogy minden vevő megtalálja a neki megfelelő szemüveget. A minőségi szolgáltatások pedig tovább mélyítik a lelkesedését.

Tulajdonságok az első ránézésre szembetűnőek

Ahogy kézbe veszi, rögtön észreveszi a különbséget: a TITANFLEX szemüvegek könnyebbek, szilárdabbak és rugalmasabbak.

 • A szemüvegek nap mint nap erős deformáló hatásoknak vannak kitéve.
 • A TITANFLEX szemüvegek rugalmasságának demonstrációjához a hidat 60°szögnél jobban  nem ajánlatos meghajlítani - habár nagyobb hajlítás valójában lehetséges.

Stílus minden egyéniségnek

 • TITANFLEX a világon a legváltozatosabb formaemlékező szemüvegkereteket kínálja.
 • Pótolhatatlan azok számára, akik a legjobb sporteredményeket szeretnék elérni, a kalandoroknak, a magabiztos férfiaknak és nőknek, akik tudnak dönteni, a sikeres üzletembereknek, az igényes mestereknek vagy a stílus szerelmeseinek.

Két méret és három szín

 • Majdnem mindegyik TITANFLEX modell legalább két méretben és három szín variációban kapható.
 • A hídon található nyíl jelzi, hogy a szemüveg kissebb vagy nagyobb méretben is elérhető.

Tökéletes szemüveg, tökéletes szolgáltatások

 • Az optikusok tudják, hogy bízhatnak a jó együttműködésben az ESCHENBACH vállalattal.
 • A széleskörű szolgáltatások lehetővé teszik az optimális tanácsadást és vevőtámogatást a vásárlás alkalmával vagy reklamációkor.
 • Az ESCHENBACH csapata gyorsan és folyamatosan segít minden kérdés vagy igény kielégítésében.
TITANFLEX style
TITANFLEX styles
TITANFLEX ETS
TITANFLEX EAS
TITANFLEX PDT

Inteligens részletek individuális kialakításhoz

Köszönhetően az ESCHENBACH  dizajn és mérnöki téren felhalmozott ismereteinek, a TITANFLEX szemüvegek alakításakor meríthet a funkcionális részletekből, amelyek megkönnyítik a munkáját és így a szemüvegek úgy hatnak, mint amikor egyedi méretre készülnek.

ETS - EASY TEMPLE SHORTENING

Egyszerűen rövidítse le a szárak végén az egyes szegmenseket míg eléri a kívánt hosszúságot. Így megspórolhat egy új időigényes rendelést. Sok vevő az ilyen elemeket a dizájn lényegi tulajdonságainak tekinti, amely meghatározza a TITANFLEX szemüvegek megjelenését. 

EAS - ESCHENBACH ADJUSTMENT SUPPORT

Ugyanúgy a széles és lapos szárvégek tökéletesen a kívánt formára alakíthatóak. A lágy bevágások megkönnyítik a tökéletesen illeszkedő forma kialakítását. A purista dizajn így megmarad, anélkül hogy a komfrortérzetből elvennénk.

PDT - PERFORMANCE DESIGN TECHNOLOGY - EREDETI

Az elején csak hajlított drótszárak voltak. Az ESCHENBACH vállalat elsőként fejlesztette ki és kezdte kínálni TITANFLEXből a komplex középrészhez tartozó elemeket - kereteket - hidakat. A legkomfortosabb szemüvegek a piacon, így végül a legvonzóbbá váltak. 

Az ESCHENBACH márkanév

TITANFLEX - az ESCHENBACH minőség márkaneve

Szaktudás

ESCHENBACH Optik már több mint 100 éve, 1913-tól garanciája az innovációnak a látás témájával  összefüggésben. Először látásjavító segédeszközök és nagyítók voltak. Fokozatosan az ESCHENBACH további perspektív termékeket fejlesztett ki, melyek segítségével jobban láthatjuk a világot.

Ötletek, amelyek előbbre viszik Önt

1988-ban az ESCHENBACH a TITANFLEX anyaggal igazi forradalmi áttörést ért el a piacon. Köszönhetően az abszolút szabadságnak a dizájn terén és a piac mélyreható ismeretének, a fejlesztőink mindig megtalálják a megfelelő kivitelt, amely vonzza a vásárlókat.

A csapat, amely Önért dolgozik

Az ESCHENBACH szakemberei a szolgáltatások és vevőtámogatás terén tökéletes csapatot alkotnak. Gyorsan és kielégítően eleget tesznek az Ön elvárásainak és kivánságainak.

Megbízható szolgáltatások

Ennek így kell lennie: Nem fogja az idejét vesztegetni várakozással. Sok pótalkatrészt megkap, mert a legtöbb a németországi Nürnbergi raktárban megtalálható - még évek után is. Ha mégse, Az ESCHENBACH szakszerűen tanácsot ad Önnek.

Sok jelentőségteljes márka egy eladónál

A TITANFLEX szemüvegek mellett az ESCHENBACHtól további jelentős márkákat kap, mint a BRENDEL, HUMPHREY'S, JOS. ESXHENBACH, TITANFLEX KIDS vagy FREIGEIST. A rendelések összevonásával, időt takarít meg és kedvező feltételeket biztosít Önmagának.

Az Ön partnere, aki személyesen ismeri Önt

Az ESCHENBACH az egyik legnagyobb disztribúciós hálózattal rendelkezik európában. Ez az Ön számára azt jelenti, hogy egy erős és elérhető partnere lesz.

 

ESCHENBACH 1923 Nuernberg
ESCHENBACH 1957 Nuernberg
ESCHENBACH 2004 Nuernberg